Словеначки алпиниста нестао на Хималајима

Спасилачке екипе због лоших временских прилика и даље не могу да приђу словеначком алпинисти Томажу Хумару који је сломио ногу током успона на хималајски врх Лангтанг Лирунга и на висини од 6.300 метара чека на помоћ.

Спасилачки тимови још покушавају да пронађу алпинисту Томаза Хумара из Словеније, који је озбиљно повређен док се пеo на Хималаје, јавиле су новинске агенције.

Услед лоших временских услова, Хумар (41), који је био у самосталној експедицији, пао је и остао заробљен на висини од 6.300 метара на северној страни врха Лангтанг Лирунг у Непалу.

У једином радио позиву у уторак рекао је да је поломио ногу и кичму.

Швајцарски спасиоци су стигли до Непала, али нису јутрос успели да узлете хеликоптером због ниских облака, а још нису успели да утврде тачну локацију Хумара.

Словеначки алпиниста је већ једном успео да избегне смрт на Хималајима пре четири године.

Хумар је био спасаван и 2005. године при успону на пакистански Нанг Парабат, где је застао на висини од 6.000 метара и преживео шест дана, а у спектакуларној акцији га је спасао хеликоптер пакистанске војске.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи