Норац неће молити Месића за помиловање

Генерал Мирко Норац који је осуђен за ратне злочине над цивилима српске националности у Госпићу и Медачком џепу, неће тражити помиловање од председника Стјепана Месића.

Иако је председник Стјепан Месић недавно изјавио како размишља о помиловању генерала Мирка Норца, данас је дошло до изненађујућег обрта.

Норац који је осуђен за ратне злочине над цивилима српске националности у Госпићу и Медачком џепу, неће тражити помиловање од председника Стјепана Месића, иако је стекао све законске услове, пише портал "Dnevnik.hr".

Како је навео адвокат Жељко Олујић, након што је посетио свог клијента у затвору у Глини, одлуку о помиловању мора донети сам генерал, али "из вероватно личних разлога, не жели Месића да моли за опрост".

Месић је недавно изјавио да размишља о помиловању генерала Норца, који служи 12-годишњу затворску казну због ратних злочина у Госпићу 1991. године.

Објаснио је да се помиловање користи код осуђеника код којих су настале нове околоности у односу на оне у време изрицања казне. "Ако се у то буде уклопио Норац или неко други, ја ћу реаговати", рекао је Месић.

Норац је одслужио осам од укупно 12 година затвора на које је осуђен због злочина у Госпићу 1991. године. У међувремену се оженио и има дете, па се то сматра новим околностима.

Због злочина у Медачком џепу 1993. године осуђен је на седам година затвора, али су његови адвокати поднели жалбу на пресуду Жупанијског суда у Загребу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи