Биљана Плавшић у Бањалуци

Први пут након што је 27. октобра пуштена из затвора, Биљана Плавшић посетила Бањалуку.

Бивша председница Републике Српске Биљана Плавшић посетила је данас Бањалуку, први пут након што је 27. октобра пуштена из затвора Хилсенберг, где је издржавала казну за ратне злочине почињене током рата у БиХ.

Како је јавио Радио РС, Плавшићева је у Бањалуку дошла да се "сретне с пријатељима и посети мајчин гроб".

У кабинету председника РС агенцији Бета је речено да се Плавшићева данас није састала са ентитетским председником Рајком Кузмановићем.

У Влади РС такође нису потврдили да је Биљана Плавшић посетила Владу и састала се са премијером Милорадом Додиком.

Биљана Плавшић осуђена је у фебруару 2003. године на 11 година затвора пред Хашким трибуналом због злочина над несрбима током рата у БиХ, пошто је у октобру претходне године признала кривицу за прогон Муслимана и Хрвата у 37 општина у БиХ 1992. године.

Из затвора у Шведској ослобођена је пошто је одслужила две трећине казне, 27. октобра и авионом владе РС допутовала у Београд.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи