Претње уреднику Федералне телевизије

Мафија припрема атентат на уредника и водитеља ФТВ-овог политичког магазина "60 минута" Бакира Хаџиомеровића, саопштила је Федерална телевизија.

Федерална телевизија (ФТВ) саопштила је поводом претњи криминалаца атентатом на новинара Бакира Хаџиомеровића да ће "учинити све да осигура слободан рад једног од највреднијих и најхрабријих уредника и новинара".

Атентат на уредника и водитеља политичког магазина "60 минута" Хаџиомеровића, како је синоћ јавила та телевизија, припрема "бугарска мафија, чији је домаћин један од најистакнутијих припадника албанског криминалног клана у Сарајеву".

У саопштењу је наведено да ће ФТВ учинити ће све што је у њеној моћи како би "осигурала даљи неометан и слободан рад једног од највреднијих, најважнијих и најхрабријих уредника и новинара те куће, пазећи при томе и борећи се да животна безбедност Хаџиомеровића не буде још више угрожена".

"Надамо се да нећемо остати усамљени у овом настојању и овој борби, али се не бојимо наставити даље и ако се такво шта деси", наведено је у саопштењу.

Двојица криминалаца из Бугарске и један Албанац већ дуже време планирају убиство Бакира Хаџиомеровића, који већ годинама због свог новинарског рада живи под службеним полицијским надзором и сталном пратњом. Хаџиомеровић је месецима изложен претњама.

Има сталну полицијску пратњу

Поједини сарајевски портали, као што је "Журналинфо", наводе да надлежна тужилаштва и други истражни органи не предузимају ништа да спрече напад нити да санкционишу осумњичене, иако располажу информацијама о могућем атентату.

Полиција је одлучила да пружи сталну пратњу Хаџиомеровићу након што су му биле упућене претње како ће му "одсећи главу".

Такође се тврди да је полиција открила аутора претњи, али због њихове тежине и нејасних намера наручилаца, одлучено је да Хаџиомеровић и даље има сталну полицијску пратњу.

Хаџиомеровића су јавно оптуживали и прозивали и људи из политичког и верског живота, као и криминалног миљеа у БиХ због његових критика и ТВ прилога.

Хаџиомеровић, као и његове колеге, који су радили прилоге за политички ТВ магазин оптуживали су за исламофобију, мржњу према Србима, Бошњацима и Хрватима.

Сам Хаџиомеровић, како је навео "Журнал", због упозорења која је добио од истражних органа не коментарише најновије претње атентатом, али је рекао да јавност зна да он и његова породица већ годину дана имају сталну полицијску пратњу, као и да до сада ништа није урађено по том питању, што довољно говори.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи