Барозо: Почиње ера проширења ЕУ

Усвајањем Лисабонског уговора укинуте последње препреке за проширење Европске уније, оценио председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо.

Председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо изјавио је да је ратификацијом Лисабонског уговора отворена нова ера проширења Европске уније.

"Лисабонски уговор је коначно ратификован и ускоро ће ступити на снагу. Након што су уклоњене и последње препреке пред самим смо вратима нове ере проширене ЕУ чији су становници одлучили да је учине ефикаснијом, више демократском и снажнијег гласа на светској сцени", рекао је Барозо поводом обележавања две деценије пада Берлинског зида.

"То је Европа слободе и солидарности, слободна, а она не би била могућа без догађаја од пре 20 година, догађаја којих се данас присећамо - уклањања гвоздене завесе и рушења Берлинског зида", рекао је Барозо.

Шеф Делегације Европског парламента за Босну и Херцеговину, Србију, Црну Гору и Косово Едуард Кукан нагласио је да се без проширења на Западни Балкан не може говорити о уједињеној Европи.

"Реч је о региону који је увек био веома осетљив, сведоци смо ратова у време распада Титове Југославије и мислим да је у интересу свих Европљана да и земље региона укључе у будућу уједињену Европу", рекао је Кукан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи