Нови скандал "тресе" ХРТ

Рачуновођа ХРТ-а Артур Косановић проневерио милион и по куна (преко 207.000 евра) потписујући на стотине фиктивних вирмана за исплату хонорара. На Хрватској телевизији признали да је као у криминалним филмовима, побегао из зграде ХРТ-а.

Хрватску радио телевизију "тресе" још један скандал чији је главни јунак рачуновођа Артур Косановић који је проневерио милиона и по куна (преко 207.000 евра) потписујући на стотине фиктивних вирмана за исплату хонорара и који је дословно пред носом власти побегао у БиХ.

На Хрватској телевизији признали су да је Косановић прошлог месеца за време посете ревизора, као у криминалним филмовима, побегао из зграде ХРТ-а.

Приликом ревизорске контроле, установљено је да нема покрића за 1.5 милиона куна за које је потписао вирмане, на шта је замолио ревизоре да сачекеју пар минута да из суседне собе узме документацију.

Оставивши ташну на радном столу и јакну у канцеларији, изишао је из зграде, ушао у свој ауто и великом брзином одјурио у БиХ до које из Загреба има око сат времена вожње.

Ревизори су међувремену дигли узбуну јер су схватили да нешто није у реду, а он се јавио из БиХ и поручио да ако буде кривично гоњен, сигурно неће одговарати сам.

Потписао на стотине лажних вирмана

Ревизори су код Косановића дошли због примопредаје у служби за превођење чија је дотадашња шефица отишла у пензију, па је тада утврђено је да је Косановић потписао на стотине вирмана за исплату хонорара за преводилачке услуге за које недостаје ваљана документација.

Недељник "Глобус" објавио је изјаву портпарола ХРТ-а Јаноса Ромера  у којој потврђује да је Косановић оштетио ХРТ за 1,5 милион куна, али да због истраге не може рећи да ли је Косановић имао помагаче.

Случај Косановића само је последњи у подужем низу оних који су спас од хрватске правде потражили у БиХ и обратно, знајући да неће бити изручени јер имају држављанства обе земље.

Портпарол ХРТ-а Јанос Ромер изјавио је у четвртак да је пре 14 дана на Одељење за привредни криминал Криминалистичке полиције са ХРТ-а послана документација због сумње на крађу и да је рад надлежних државних служби у вези с тим у току.

У саопштењу за јавност је наведено да не могу бити откривена имена повезаних с тим случајем, јер је истрага у току.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи