Доводи Реал, бије новинаре

Албански нафтни тајкун Резарт Тачи, који је недавно најавио долазак мадридског Реала у Тирану, предао се полицији, пошто је тамошње тужилаштво издало налог за хапшење, под оптужбом да је премлатио уредника листа "Тема" Меру Базеа.

Резарт Тачи се предао полицији свега неколико часова пошто је суд у Тирани издао налог за његово хапшење, због напада на главног уредника дневника "Тема" Меру Базеа, који је, претходно, објавио низ критичких текстова о пословању Тачијеве нафтне компаније АМРО.

"Полиција је извршила наредбу Суда у Тирани да грађанин Резарт Тачи треба да буде ухапшен и послат у затвор због оптужби везаних за насилништво", наводи се у саопштењу полиције,. Уколико буде осуђен, Тачији прети казна затвора у трајању до три године.

Тајкун је, како се наводи у извештајима, у локалном бару у Тирани, праћен са још тројицом телохранитеља, почео да вређа и удара Базеа, а млатили су га све док није пао на под и изгубио свест. Тачијев поступак осудила је међународна Организација за заштиту новинара, ЦПЈ, али и албански премијер Саљи Бериша.

Један од најбогатијих Албанаца у центру медијске пажње нашао се прошлог месеца пошто је желео да за око 700 милиона евра од италијанског премијера Силвија Берлусконија купи фудбалски клуб Милан, што је Берлускони одбио. Нешто касније, укључио се у трку за новог власника Болоње, али је, у последњем тренутку, одустао.

Последња медијска епизода везана је за долазак мадридског Реала у Тирану 21. децембра, када ће "галактикоси" одиграти пријатељску утакмицу са локалним клубом Ерсека Грамози.

"Могу да потврдим, сад и званично. Било је услова које смо морали да испунимо. То смо и учинили и очекујем да ће Реал Мадрид доћи на стадион у 19 часова 21. децембра", рекао је Тачи, после разговора са председником Реала Флорентином Ререзом.

За ту прилику албански тим Ерсека Грамози ће бити појачан неколицином фудбалера из осталих клубова локалне лиге. После девет кола Грамози се налазе на претпоследњем месту табеле са седам бодова, односно једнан мање од Фљамуртарија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи