Аустријски генерал на челу снага ЕУ у БиХ

Аустрија ће од децембра командовати снагама ЕУ у Босни и Херцеговини, најавио министар одбране те земље Норберт Дарабош. Безбедносно стање у БиХ је стабилно, али политички развој Босне је у тешкој фази, поручио Дарабош.

Док се остале државе због Авганистана повлаче са Балкана, Аустрија свој ангажман појачава и од децембра ће у Босни и Херцеговини снагама ЕУ командовати аустријски генерал, најавио је министар одбране Аустрије Норберт Дарабош.

Дарабош је у интервјуу бечком недељнику "Њуз" истакао да Западни Балкан остаје тежиште учешћа у међународним мировним мисијама аустријске војске.

Када је реч о Босни и Херцеговини, Дарабош је подсетио да је аустријско преузимање команде снагама ЕУ, уз Валентина Инцка као високог представника међународне заједнице у БиХ, снажан сигнал који показује да је Аустрији Западни Балкан важан.

"Овај регион не смемо испустити из вида. Безбедносно стање је стабилно, али политички развој Босне је у тешкој фази. Важне политичке одлуке Инцка захтевају безбедносно - политичко утемељење", рекао је Дарабош.

Због, наводи министар одбране, Аустрија сматра да у Босни не сме доћи до пренагљеног повлачења европске мировне мисије. "То сам рекао и својим колегама у ЕУ", навео је Дарабош.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи