Пахор: Границу ће одредити споразум, а не Месић

Словеначко-хрватску границу уредиће арбитражни споразум, а не Стјепан Месић, рекао словеначки премијер Борут Пахор реагујући на изјаву хрватског председника да Словенија неће добити излаз на море.

Словеначки премијер Борут Пахор изјавио је да ће словеначко-хрватску границу уредити арбитражни споразум, а не Стјепан Месић, чиме је одговорио на јучерашњу изјаву хрватског председника да Словенија ни случајно неће добити излаз на отворено море, јер би тако Хрватска изгубила везу с Италијом.

Пахор је, такође, рекао да због отпора споразуму са Хрватском не мисли да одступи са садашње функције и изразио уверење да ће споразум, пошто наредне седмице буду рашчишћене неке нејасноће, ускоро бити потписан у Стокхолму, пренеле је агенција СТА.

Премијер је обећао и да ће се његова влада потрудити да потом споразум ратификује парламентарна већина.

"Сада је време да посао приведемо крају", нагласио је Пахор.

Одговарајући да ли је његов кабинет за то да се питање арбитражног споразума реши на референдуму, Пахор је рекао да постоји наклоност и таквој солуцији, мада је он лично против, наводећи да би залагање владе за то подстакло додатне дебате, што би успорило завршетак започетог посла.

Он је рекао и да је о споразуму разговарао са лидером опозиције Јанезом Јаншом и да ће тај дијалог бити настављен директно или у оквиру парламентарног одбора за спољну политику, где би се могле разјаснити све нејасноће.

"Имамо прилику да с Хрватском, која ће увек бити наш сусед, потпишемо добар споразум о граници и решимо све друга отворена питања и тако изградимо добре, а не лицемерне суседске односе, који би се темељили на узајамном поштовању", рекао је Пахор, додавши да је, управо због тога, "добро да се још мало потрудимо" око споразума.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи