За Ђукановића посебна судска процедура

Црногорском премијеру Милу Ђукановићу може да се суди када остане без имунитета у посебној процедури, изјавио је тужилац из Барија Ђузепе Шелзи, који је водио истрагу о Ђукановићевој наводној умешаности у шверц цигарета.

Тужилац из Барија Ђузепе Шелзи, који је водио истрагу против црногорског премијера Мила Ђукановића због наводне умешаности у шверц цигарета, изјавио је да Ђукановићу може бити суђено у посебној процедури када остане без имунитета.

"Мила Ђукановића штити имунитет све док је на функцији председника владе. У моменту када више не буде имао имунитет њему може бити суђено у посебној процедури, другачијој од ове која укључује седам држављана Црне Горе и Србије, а која се наставља 11 новембра", рекао је Шелзи подгоричком "Дану".

Објашњавајући процедуру пред италијанским судовима, Шелзи је рекао да би нови судија за прелиминарна саслушања "морао" да почне ново саслушање да би одлучио да ли има основа за подизање оптужнице против Ђукановића.

Црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је недавно да је Шелзи "без аргумената и правног основа" водио истрагу против њега, и најавио да ће покренути поступак против тужиоца из Барија.

Ђукановић је саопштио да се у сведочењу пред италијанским судовима није позвао на имунитет и да ће због тога тужити Шелзија коме је имунитет послужио "као излаз за нужду из непријатне околности да је десетак година водио истрагу без аргумената".

Тужиоц из Барија у изјави "Дану" није желио да коментарише најаву црногорског премијера, уз опаску да ће "сачекати званичну рекацију његовог адвоката".

Пред судом у Барију, 11. новембра се наставља поступак против седам држављана Србије и Црне Горе у вези са међународним швецрцом цигарета.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи