УЕФА оплавила загребачке "модре"

Казном одузимања једина три бода, која је освојио у Евролиги, и играњем две утакмице без присуства публике, Динамо ће "пролеће дочекати у властитом дворишту", пише Јутарњи лист. Драстична одлука УЕФА последица дивљања динамових "Бед блу бојса" у Темишвару.

Због дивљања навијача у Темишвару, загребачки Динамо је кажњен одузимањем једина три бода која је освојио током досадашњег такмичења у Евролиги. Поред одузимања бодова, клуб је кажњен и играњем две утакмице без присуства публике.

Ова драстична одлука УЕФА-е, клубу са Максимира гарантује да ће пролеће дочекати у властитом дворишту, пише Јутарњи лист. Упркос томе што им предстоје још три утакмице, мало је вероватни да ће "модри" моћи да се врате из понора у који су их гурнули управо они који тврде да су њихови највећи фанови.

Извештај јерменског делегата Армена Минасyана, у којем је наведен сваки детаљ инцидената на стадиону, додатно је поткрепљен полицијским изештајем о нередима у граду. Дисциплинска комисија се, приликом доношења драстичне одлуке, користила се и видео снимком са стадиона Дан Палтинисану.

"Констерниран сам! Не знам, не знам шта да кажем... То је страшно, једноставно не могу да верујем", прокоментарисао је, Јутарњем листу, Здравко Мамић извршни допредседник Динама.

Изгреди, туча, демолирање

Пре утакмице Политехнике и загребачког Динама, 1. октобра, у строгом центру Темишвара, у коме живи 7.500 грађана српске националности, дошло је до изгреда и туче навијача.

"Бад Блу Бојси" су се окупили у центру, палили су бакље, бацали петарде и скандирали "Хајмо четници - где сте се сакрили" и "Уби, уби, уби Србина".

Након тога, навијачи су демолирали неколико тераса темишварских ресторана и сукобили се са домаћим навијачима. Нереди су настављени и на стадиону. Румунска полиција и жандармерија ухапсиле су тада 150 динамових навијача.

Казна од две утакмице пред празним трибинама је активирана условна казна коју је Динамо зарадио прошле сезоне у Удинама када су "Бед блу бојси" прекинули утакмицу убацивањем бакљи на травњак.

Тада је Динамо требало да плати казну од 200.000 евра, али је након жалбе, УЕФА смањила казну на 50 хиљда и две утакмице пред празним Максимиром. Мало је вероватни да ће, овај пут, жалба имати исти резултат.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи