Зорану Марићу 15 година за ратне злочине

Због ратних злочина над Бошњацима 1992. године код Јајца, Државни суд БиХ осудио Зорана Марића на 15 година затвора. Марић, некадашњи припадник Војске Републике Српске, извинио се породицама жртава.

Бивши припадник Мркоњићке бригаде Војске Републике Српске, Зоран Марић осуђен је, у Државном суду БиХ, на 15 година затвора због ратних злочина над Бошњацима 1992. године.

Марић је претходно потписао споразум о кривици са тужилаштвом, а суд је утврдио да постоји довољно доказа да је Марић починио кривично дело ратног злочина.

У пресуди се наводи да је Марић у септембру 1992. године, са наоружаном групом, учествовао у присилном хапшењу и извођењу из кућа цивила Бошњака из села Љољићи и Черказовићи, у општини Јајце.

Заробљени цивили одведени су до места Тисовац где им је наређено да се построје уз ивицу провалије, после чега су стрељани. Тада су убијене 23 особе, а четири су рањене.

Марић се током суђења извинио и изразио саучешће породицама настрадалих.

За злочин у Тисовцу, пред Државним судом БиХ до сада су осуђени Мирко (Миле) Пекез на 29 година затвора, Мирко (Шпире) Пекез на 14, и Милорад Савић на 21 годину затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи