Ђукановић: Кнежевић је у проблему

Председник Владе и премијер Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да његов кум и бивши сарадник Ратко Кнежевић нема никакве доказе за оптужбе против њега, због наводног учешћа у шверцу цигарета у ранијем периоду.

Ђукановић је у Будви, где је отворио скуп посвећен образовању у Европи и централној Азији у условима кризе, рекао да је прочитао прес клипинг медијских интерпретација Кнежевићевих и других оптужби и да у њима не постоји "ниједна нова околност у односу на 2001. годину", када су медији почели да објављују текстове о наводној умешаности премијера у мафијашке послове са дуваном.

"Нема доказа, ни старих, ни нових", рекао је Ђукановић и додао да је на основу прес клипинга, такође, уочио да један део црногорских медија ових дана посвећује "непримерено висок третман тих поновљених лажи" против њега, које, додао је, трају пуних осам година.

Ђукановић је новинарима рекао да власнике и уреднике тих медија питају зашто то чине.

"Тако би се дошло до информације где се и зашто подударају интереси групе која смишља и преноси лажи против њега и дела власничке и уређивачке медијске структуре у Црној Гори", поручио је Ђукановић.

Црногорски премијер је прецизирао да је био "сведок на венчању Ратка Кнежевића, и то на његов позив".

"А као што знате, по старом црногорском обичају, позив за сведочење на венчању се не одбија", додао је Ђукановић.

"Господин Кнежевић је данас у проблему, јер је схватио у шта сам се ја у међувремену претворио, постао сам врло несташан, злоћаст, да ми је хоби да убијам људе", казао је Ђукановић, додавши, "наравно, шалим се".

Затим је објаснио да су оптужбе против њега "будаласта трућања балканских несрећника који су тако нашли начина да према својим безвредним личностима привуку светла јавности".

"Њима се допада тај медијски ексклузивитет, па и даље врте своје лажи, без икаквог покрића", казао је Ђукановић.

Ђукановић је Кнежевића "и његово друштво" окарактерисао као људе "који након првих контаката са трећеразредним обавештајним чиновницима помисле да су баш они одабрани за велике мисије, да промене матичне токове историје".

"Они су у те ангажмане ушли, пре свега, вођени својим финансијским интересима, а њихов је интерес да наставе да се баве медијским и другим рекетима, захваљујући томе што преко медија чији су власници или покровитељи исписују лажне оптужбе против људи од којих мисле да могу узети рекет", објаснио је Ђукановић.

Затим је казао да се "други мотив" тих људи "роди у њиховим шизофреним личностима - да они могу бити наводна алтернатива у одређеним државама".

"Овде је по среди озбиљна заблуда недоказаних, безвредних људи, типичних Балканаца", рекао је Ђукановић, упоредивши их са "играчкама у рукама других".

Када ти људи то схвате, како је рекао Ђукановић, "они су тада већ на ђубришту, као дечије играчке".

Ђукановић је рекао да је био у прилици да прочита и сведочења "ентузијаста и апостола истине" у вези са истрагом о шверцу цигарета и да ће и тај део бити доступан јавности.

"Ту се затвара круг", рекао је Ђукановић, објаснивши да се прво "измисле оптужбе, с намером да се од одређених људи изнуде одређене привилегије".

Кад то не успе, како је Ђукановић објаснио, онда следе наводна сведочења и тако се годинама понављају лажи. 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи