Оптужени за убиство Пуканића и даље у притвору

Четворица од шесторице оптужених за убиство власника "Национала" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића остаће у притвору још најмање два месеца, одлучио Жупанијски суд у Загребу.

Жупанијски суд у Загребу продужио је притвор четворици од шесторице оптужених за убиство сувласника недељника "Национал" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића.

Тако ће у притвору још најмање два месеца остати Роберт и Лука Матанић, Амир Мафалани и Слободан Ђуровић, пренели су медији.

Они се већ годину дана налазе у притвору, док преостала двојица оптуженика, Жељко Миловановић и Бојан Гудурић, нису доступни хрватском правосуђу.

Гудурић је још у бекству, док је Миловановић у притвору у Београду. Одбрана оптужених на одлуку о притвору има право жалбе о којој одлучује Врховни суд Хрватске.

Оптуженици у року од осам дана од подизања оптужнице могу да поднесу приговор и на саму оптужницу.

Продужење притвора тражио је Уред за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК), пошто је пре два дана објавио оптужницу против шесторице.

Истовремено је у Београду за убиство Пуканића и Франића подигнута оптужница против Сретена Јоцића, познатијег као Јоца Амстердам, Жељка Миловановића и Миленка Кузмановића.

Пуканић и Франић су убијени у подметнутој експлозији 23. октобра 2008.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи