Велике поплаве у Грчкој

У поплавама које су захватиле централну Грчку страдала једна особа, а једна се води као нестала. Усеви и саобраћајна инфраструктура претрпели велике штете.

Једна особа је погинула, а једна је нестала у поплавама после обилних киша у Грчкој током викенда, јављају медији.

Обалска стража нашла је тело 41-годишњег човека који се утопио када је ветар преврнуо његов чамац у близини луке Волос у централној Грчкој.

Још један човек је нестао када је река однела његов аутомобил у северној Грчкој, иначе најтеже погођеној невременом, око 400 километара северно од Атине, пренео је "Вашингтон пост".

Ватрогасци су успели да спасу десеторо људи заробљених у кућама у северној и централној Грчкој, али имањима, усевима и инфраструктури нанета је велика штета.

"Током викенда смо добили више од 250 позива због поплава," изјавио је командант једне ватрогасне бригаде, који није желео да му се наводи име.

Магистрални пут између Атине и Пелопонеза је блокиран због клизишта. Национална служба за временску прогнозу је саопштила да се и данас очекују кише.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи