Санадер критикује премијерку Косор

Актуелна хрватска премијерка Јадранка Косор је "превише млака" и дозвољава да на одлуке владе утичу медији, полиција и истражиоци, сматра бивши премијер Иво Санадер.

Бивши хрватски премијер Иво Санадер критиковао је актуелну премијерку и председницу Хрватске демократске заједнице Јадранку Косор због тога што дозвољава да на кључне одлуке владе и партије утичу медији, полиција и истражиоци, пише "Јутарњи лист".

Санадер је пре састанка Председништва ХДЗ-а у четвртак осим Косорове коју је прозвао да је "превише млака", критиковао и министра унутрашњих послова Томислава Карамарка, истичући да су заједно "главни кривци за раскол у владајућој странци".

Сарадници Косорове истичу да и поред притисака и оптужби бившег премијера који "жели водити политику из сенке", премијерка жели да реши проблеме са којима је суочена, укључујући и аферу у "Подравци" у Копривници, због које се дрма фотеља вицепремијеру и министру привреде Дамиру Поланчецу.

Састанак је иницирао Санадер са намером да се одреде смерови странке у помоћи председничкој кампањи њеног кандидата Андрије Хебранга, закључивши да Хебранг лоше стоји у изборној трци и да му је потребна помоћ у одређивању стратегије даље кампање.

Блиски сарадници Косорове тврде како је премијерка љута због поновног Санадеровог уплитања у њен посао, пише лист.

Санадер је на том састанку, према писању "Јутарњег листа, рекао да би била катастрофа за странку да Хебранг не уђе у други круг председничких избора и предложио му промену постојећег слогана из "За европску и поносну Хрватску" у "Председник грађанин и господин".

ХДЗ-овом председничком кандидату је замерио и гафове у кампањи, а предложио му је да у јавним наступима буде опуштенији и забавнији, пише лист.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи