Карамарко позвао Србе и Јевреје на комеморацију у Јасеновац

Први потпредседник Владе Хрватске Томислав Карамарко позвао је све који су најавили бојкот комеморације у Јасеновцу да још једном размисле о својој одлуци и поручио да се хрватско друштво мора ујединити око осуде сваког тоталитаризма.

Томислав Карамарко је позив упутио путем Фејсбука, у поруци под насловом "Ујединимо се у поштовању према жртвама", преноси Хина.

"Осуда сваке врсте тоталитаризма и поштовање према свим жртвама, одлуке су око којих се мора ујединити хрватско друштво. Зато осуђујем сваки покушај да се преко пијетета према жртвама тоталитарних система уносе нове поделе међу хрватским грађанима", написао је Карамарко на свом Фејсбук профилу.

Карамарко је позвао све оне који су најавили бојкот комеморације у Јасеновцу да још једном размисле о својој одлуци и да им поштовање према жртвама и поновљена осуда тоталитарног режима буду важнији од "јефтиног дневног политикантства чији учинци ионако не трају дуже од два или три дана".

Претходних дана Српско народно веће, Координација јеврејских општина у Хрватској и верска заједница Бет Израел најавили су да неће ићи на комеморацију. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи