Пуповац: Хрватска ће доћи у ситуацију да постави услове самој себи

Председник Српског националног већа Милорад Пуповац уверен је да Хрватска, условљавањем Србије, заправо условљава себе.

"Није добро што се Хрватска одлучила да блокира отварање поглавља управо у подручју људских права и слобода, где и сама Хрватска као чланица ЕУ по приступном споразуму који је потписала са осталих 27 чланица има значајне обавезе, посебно у анексу 7, поштовању права националих мањина, у сарадњи са Хашким судом, у повратку избеглица и остваривању њихових права", навео је Пуповац за Танјуг.

Тај анекс, како је објаснио, био је замена за задржавање мониторинга, са тим да Хрватска то испуњава.

"И уместо да заједно са Србијом ради на решавању тих питања, посебно на сарадњи са Хашким судом, посебно на суђењу за ратне злочине, Хрватска се одлучила да сву одговорност за та питања пребаци на Србију", истакао је Пуповац.

Сама Хрватска, како је оценио, није у једноставној позицији када су посреди остваривање права националних мањина, људска права, заштита толеранције и демократских вредности јер се у последње време сви ти елементи озбиљно угрожавају и озбиљно крше.

"Према томе, Хрватска може постати сама предмет интереса надлежних европских институција, не само ЕУ него и Савета Европе и ОЕБС, и тиме ће заправо постављајући услове Србији, Хрватска доћи у ситуацију да ће поставити услове самој себи", закључио је Пуповац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи