Грабар Китаровић: Није реч о блокади већ о испуњавању услова

Хрватска нема намеру да поставља никакве ултиматуме Србији, али очекује да Србија испуни своје обавезе за чланство у ЕУ, изјавила је хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић.

Колинда Грабар-Китаровић је у интервјуу за Вечерњи лист између осталог рекла да се не ради о хрватској блокади преговора Србије са ЕУ.

"Реч је једноставно о испуњавању предуслова", нагласила је Грабар Китаровић додавши да је то коначно добро и за саму Србију.

Како преноси Хина, она је у интервјуу оценила да је свеопштим падом прага толеранције дошло и до пада толеранције код националних мањина у Хрватској, па су "они незадовољни као што су незадовољни и припадници већинског хрватског народа".

Хрватска председница се, наводи Хина, слаже са оним што се "често може чути у Хрватској да бисмо желели и да Хрвати у Србији имају једнака права као и Срби у Хрватској".

"Ту се слажем и не свиђа ми се оно што чујем од неких политичара из Србије да је Србија испунила све своје обавезе те да критикују нашег министра Миру Ковача због инисистирања на поштовању Споразума о међусобномј заштити националних мањина и на укидању тзв. универзалне јурисдикције", додала је она.

Поводом ослобађајуће пресуде Војиславу Шешељу, Грабар Китаровић је рекла да "правда мора бити задовољена" и да ће Хрватска "инсистирати и истрајати да правда буде и постигнута".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи