Рама: Трамп као председник претња за Албанију

Албански премијер Еди Рама истиче да би Доналд Трамп, ако би био изабран за председника САД, представљао претњу за Албанију и америчко-албанске односе, јавља агенција АП. Рама додаје да се нада да избор Тачија на чело Косова значи ново позитивно поглавље за Косово.

Еди Рама је, у синоћњој емисији приштинске телевизијске станице Кљан Косова, рекао да би избор Трампа, претендента за номинацију Републиканске странке на председничким изборима, нанело "велику штету" САД и представљало "праву претњу за албанско-америчке односе".

Албански премијер је ово рекао само недељу дана уочи посете Вашингтону, где је планирано да се састане са америчким председником и потпредседником Бараком Обамом и Џозефом Бајденом, наводи АП.

Рама је истакао и да је косовски радикални опозициони покрет Самоопредељење "национално благо" и да има интересантно руководство, преноси Кљан Косова.

"Покрет Самоопредељење има значајан потенцијал у служби народа Косова", рекао је Рама, који присуствује инаугурацији Хашима Тачија за косовског педседника.

Рама је, такође, говорио о разликама међу ставовима владе и опозиције на Косову, истакавши да две стране морају да нађу заједнички језик.

Говорећи о новом косовском председнику Хашиму Тачију, Рама је изразио уверење да ће "историја ценити Тачијеве жртве", а изразио је и наду да избор Тачија на чело Косова значи ново позитивно поглавље за Косово.

Рама је коментарисао и недавне одлуке Хашког трибунала, оценивши да с тим у вези "има нечег погрешног када се злочинац попут Војислава Шешеља пусти на слободу, а у међувремену се изнесу нове оптужбе против чланова Ослободилачке војске Косова", наводи приштинска телевизија.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи