Карамарко: Хрватска неће блокирати Србију на путу ка ЕУ

Први потпредседник хрватске владе Томислав Карамарко каже Хрватска неће блокирати Србију на путу ка ЕУ, јер, како истиче, жели да развија добре односе са суседним државама, али да Србија мора да испуни све услове за улазак.

"Србија мора задовољити неке стандарде које намеће ЕУ и које би морала усвајати кроз мукотрпне преговоре. Све зависи од Србије", рекао је Карамарко новинарима у Ријеци, пренела је агенција Хина.

Напоменуо је да Хрватска жели да се границе ЕУ помакну још више на исток, што укључује улазак Србије и БиХ, али је и поновио да сви морају да испуне услове ЕУ.

На питање може ли поглавље 23 да буде прва препрека за Србију, Карамарко је одговорио да "Србија не може да фигурира као мини Хаг".

Хрватски званичници последњих дана више су пута су рекли да преговарачка мерила за Србију треба да буду пуна сарадња с Хашким трибуналом, укидање надлежности за процесуирање ратних злочина за подручје целе бивше Југославије, као и испуњавање обавеза из међудржавног споразума о правима мањина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи