Аустрија уводи контроле на још три прелаза

Власти у Аустрији започињу радове на успостављању контрола на још три гранична прелаза на истоку и југу земље. Циљ је смањење броја миграната.

Крајем априла планирано је увођење строжих контрола и свако возило ће бити прегледано, а од 1. маја ступа на снагу пооштрени закон о азилу, који ће омогућити брзо решавање захтева на самој граници.

Према писању бечког дневник Естерајх, на граничном прелазу Никелсдорф, према Мађарској, биће успостављен систем управљања државном међом по узору на Шпилфелд, прелазу према Словенији.

На Шпилфелду аустријске власти су подигле ограду и увеле и друге мере којима се олакшало управљање таласом избеглица.

Такође, на прелазу Хајлигенкројц, исто према Мађарској, који би могао бити алтернативна рута, биће пооштрене контроле.

Министарка унутрашњих послова Јохана Микл-Лајтнер раније је рекла да око 100 захтева за азил буде поднето, као и да те избеглице ка Аустрији долазе преко Бугарске, Румуније и Мађарске.

У покрајини Тирол, која се граничи са Италијом, аустријске власти ће почети са контролама за две до три недеље.

Како би се зауставила миграција преко Медитерана, власти уводе контролу на прелазу Бренер, где ће бити упућена и војска.

У покрајини Тирол биће распоређено 300 војника, који ће обезбеђивати границу, посебно зелену међу.

Министар одбране Ханс Петер Доскоцил очекује да ће од маја, сваког месеца, у Аустрију преко Италије покушати да уђе до 30.000 афричких избеглица.

На свим прелазима биће подигнута ограда, лево и десно од прелаза, али за сада није јасно колико ће бити дуга, наводе медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи