Карамарко: Србија сама себи ствара проблеме

Први потпредседник Владе и лидер Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Томислав Карамарко изјавио је да ће Србија имати подршку хрватске владе да уђе у Европску унију, али да мора да испуни све стандарде за улазак, као и друге државе.

"Србија мора да усвоји све оне стандарде које смо морали да усвајамо сви ми који смо приступали Европској унији. То смо чинили у дугим преговорима који су некад били драматични. То није лак процес и пред Србијом је врло тежак пут", изјавио је Карамарко новинарима у Копривници, пренела је агенција Хина.

Нагласио да Хрватска има "неке своје захтеве који су логични" и да жели да Србија буде "квалитетан члан ЕУ" у чему ће јој, како је рекао, Хрватска помоћи, али не на начин да попушта.

На питање хоће ли Хрватска дати "зелено светло" за отварање поглавља 23 (о правосуђу) пре него што Србија повуче спорни закон о универзалној јурисдикцији за ратне злочине на подручју бивше СФРЈ, Карамарко је одговорио да Србија "не може да глуми мали Хаг у овом делу Европе".

"Не правимо ми Србији проблеме, она сама себи ствара проблеме", оценио је Карамарко.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи