Протест миграната у Пиреју

Неколико десетина миграната и избеглица протестује у главној грчкој луци Пиреју, где њих хиљаде већ недељама кампује пошто су грчки званичници најавили да ће их преместити у организоване кампове.

Неколико десетина њих викало је на полицију и, седећи на доку, узвикивало "отворите границе", пренео је АП.

Грчки званичници покушавали су да убеде више од 4.700 особа, које кампују у малим шаторима у луци, да се пребаце у организоване кампове, али се мали број њих укрцао у обезбеђење аутобусе.

Многи страхју да ће услови у организованим камповима бити гори него у луци или да ће им се ограничити кретање.

Више од 53.000 избеглица и миграната "заглављено" је у Грчкој од када је Европа затворила своје копнене границе прошлог месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи