Додик: Шешељ као слободан човек може да дође у РС и БиХ

Војиславу Шешељу нико не може да забрани да уђе у БиХ након што га је Хашки трибунал ослободио кривице за ратне злочине и пустио на слободу, каже председник РС Милорад Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да лидер српских радикала Војислав Шешељ као слободан човек има право да дође у Републику Српску.

"Шешељ као слободан грађанин има право да се креће и да дође у РС, и ја с тим немам проблем", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је казао да Шешељев долазак у РС не може да забрани председавајући Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић, који је раније изјавио да би подржао иницијативу да се лидеру радикала забрани улазак у БиХ.

"Изетбеговић не одређује ко може да дође у БиХ, он није БиХ. Да видим како ће га спречити? То је апсолутна глупост", истакао је Додик.

Према његовим речима, нико не може да забрани Шешељу да уђе у БиХ након што га је Хашки трибунал ослободио кривице за ратне злочине и пустио на слободу.

"Ако му није доказано ниједно кривично дело и ако има путне исправе Србије, ниједан орган у РС нити БиХ неће му издати ту забрану", навео је Додик.

Изетбеговић је раније рекао да у БиХ не би требало да буде места за Шешеља, "човека који је охрабривао злочине који су се десили".

Шешељ, којег је Хашки трибунал прошле седмице ослободио оптужби за ратне злочине, рекао је за регионалну телевизију Н1 да ће почетком маја доћи у Сарајево и да му нико не може забранити долазак у Босну и Херцеговину.

Он је најавио да ће после избора у Србији доћи у РС, како би се укључио у кампању за локалне изборе.

У РС ће се, како је најавио, састати са руководством тамошњег огранка своје странке, а спреман је да се састане и са Додиком, ако га он позове.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи