Мађарска војска ојачава ограду на граници са Србијом

Као одговор на недавно повећање броја случајева илегалног преласка српско-мађарске границе, мађарски војници почели су на неколико локација да подижу ограду на граници са Србијом.

Дописник МТИ јавља да су војници почели да подижу ограду на неколико локација између Келебије и Ашотхалома на којима се претходно налазила само бодљикава жица, јер је терен било тешко проћи пешке.

Привремена ограда је подигнута у јесен прошле године, у чему је учествовала и војска, у циљу спречавања таласа илегалних миграната, пренела је мађарска агенција МТИ.

Војници који су стационирани у близини границе су у почетку учествовали у подизању ограде, а затим су помагали локалној полицији у контроли границе, саопштило је Министарство.

Мађарска полиција је саопштила да је од понедељка до суботе забележено 897 илегалних прелазака границе, према 822 током претходне три недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи