Шешељу 20 година забране уласка у Хрватску

Министарство унутрашњих послова Хрватске одлучило је, након изрицања ослобађајуће пресуде лидеру радикала у Хашком трибуналу, да му забрани улазак у ту земљу у наредних 20 година, пише загребачки "Јутарњи лист".

Двадесетогодишња забрана уласка Шешељу у Хрватску је донета, пише Јутарњи лист, на основу Закона о странцима.

Подсећа се и да странци по закону могу да уђу у Хрватску једино под условом да не представљају претњу за јавни поредак и безбедност.

Служба за односе с јавношћу МУП-а је Јутарњем доставила податак да је током 2015. МУП донео 1.436 решења о протеривању којима су странцима изречене забране уласка и боравка у тој држави.

Против донесених решења покренуто је пет управних спорова.

Током 2015. гранична полиција издала је укупно 9.332 решења о одбијању уласка странцима у Хрватску.

Јутарњи подсећа да је, на пример, Београђанин Кристијан Кики Голубовић, кога овај лист сматра да једним од најпознатијих балканских криминалаца из Београда, најавио је долазак на боксерски меч у сплитској "Спаладиум Арени" крајем новембра 2009, али је добио поруку да ће му бити забрањен улазак у Хрватску јер би представљао опасност по јавни ред и мир.

Својевремено се, додаје лист, спомињао и могући концерт, удовице, како наводе, ратног злочинца Жељка Ражнатовића Аркана у Хрватској, којој је такође поручено да неће прећи хрватску границу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи