Милановић победио на изборима за председника СДП-а

Бивши хрватски премијер Зоран Милановић поново је изабран за председника Социјалдемократске партије (СДП), најјаче опозиционе странке коју ће предводити и у наредне четири године.

Пре објављивања званичних резултата, Милановић је вечерас оценио да је утакмица "била фер и жестока" али да неће ослабити странку.

Заједно с Милановићем пред новинаре и чланове у седишту СДП изишао је и његов противкандидат Златко Комадина, који му је честитао на победи, поновивши како су у кампањи била два кандидата, али само један СДП, преноси Хина.

"Жао ми је што чланице и чланови нису изабрали промене, али њихова се воља мора поштовати", казао је Комадина и додао да је Милановић изборе добио поштено.

Избори су се у складу са статутом странке одржали по начелу "један члан - један глас". СДП има око 37.000 чланова.

У изборној кампањи која је трајала од средине јануара, Милановић је понудио наставак борбе с ХДЗ-ом, поручујући да не намерава да одступи од лево-либералних вредности, док је Комадина кампању градио око односа у странци, обећавајући да ће сви чланови бити укључени у доношење кадровских одлука, од изборних листа до министара и премијера.

У завршници кампање из два табора у јавност су незванично доспевале и најаве постизборних "чистки", али су оба кандидата јавно истицала да не намеравају да се свете неистомишљеницима у странци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи