Будимпешта: Нећемо препознати Европу од миграната

Европа има више од 900 "опасних подручја" с великим бројем избеглица, у које се не препоручује одлазак, саопштила је мађарска влада на свом сајту.

У тим подручјима, која постоје у Паризу, Лондону, Стокхолму и Берлину, власти "имају мало или нимало контроле", а домаће норме једва преовлађују, наводи сајт мађарскe владe.

На сајту, који је покренут ове недеље уочи одржавања референдума у Мађарској о квотама за прерасподелу избеглица у оквору ЕУ у другој половини године, налази се и сат који откуцава што симболично представља мигранте који улазе у Европу на сваких 12 секунди, преноси РТ.

Такође је оцењено да обавезни систем квота повећава ризик од тероризма у Европи и "угрожава нашу културу".

"Илегални мигранти прелазе границе без провере, тако да не знамо ко су и које су њихове намере. Не знамо колико њих су прикривени терористи", додаје сајт.

Влада Виктора Орбана гласала је у септембру против плана о прерасподели 160.000 тражилаца азила међу државама чланицама ЕУ системом квота, а у децембру се придружила Словачкој у подношењу тужбе.

"Ако не делујемо, за неколико деценија нећемо препознати Европу", упозорава мађарска влада.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи