Избеглице из Идоменија поново блокирају ауто-пут

Око 500 избеглица блокирало ауто-пут са обе стране грчко-македонске границе. Формира се колона возила и камиона, а расте нервоза међу возачима.

Избеглице из кампа Идомени започели су поново блокаду ауто-пута Солун-Евзони, код грчко-македонске границе, јавила је македонска телевизија Телма.

Позивајући се на грчке медије, телевизија наводи да је око 500 избеглица блокирало ауто-пут са обе стране и да се због тога формира колона возила и камиона, као и да расте нервоза међу возачима.

Избеглице, како је јавила грчка телевизија Мега, седе на ауто-путу и скандирајући захтевају да буде отворена грчко-македонка граница, како би наставили пут ка земљама Европске уније из Идоменија, где су више од месец дана заглављени у нехигијенским условима.

У кампу у Идоменију, који се налази око 11 километара од званичног граничног прелаза Евзони-Богородица, налази се око 11.300 људи.

Претходно је данас пре подне неколико десетина мештана Идоменија одржало протест због тога што власти не успевају да испразне камп код тог места и избеглице преместе у прихватне центре у другим деловима Грчке.

Они су тада блокирали и мост преко Вардара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи