Аустрија планира размештање војника на границу са Италијом

Како би ограничила очекивани прилив миграната који желе да стигну до северне Европе, Аустрија планира да размести војнике на гранични прелаз Бренер са Италијом, изјавио је аустријски министар одбране Ханс Петер Доскоцил.

"С обзиром на то да спољне границе Европске уније још нису ефикасно заштићене, Аустрија ће ускоро пооштрити своју пограничну контролу. То значи строгу контролу на прелазу Бренер, коју ће спроводити, између осталог, војници", рекао је Доскоцил у изјави за немачки лист Велт, а пренео је Ројтерс.

Војници би могли да помогну у заштити границе, као и при регистрацији миграната, достави хуманитарне помоћи и спровођењу депортације, рекао је аустријски министар.

Поновно је апеловао на успостављање цивилно-војне мисије ЕУ за потребе подршке пограничној агенцији Уније Фронтексу на оним местима на спољној граници блока где је то потребно, попут Грчке, Бугарске и Италије.

Будући да је такозвана балканска мигрантска рута затворена, углавном захваљујући строгим ограничењима које је Аустрија увела на својим границама, званични Беч сада страхује да би могле да се отворе нове руте кроз Бугарску или Албанију, којима би ишли мигранти који пређу Средоземље из Либије до Италије.

"Очекујемо да ће наредних недеља мигранти поново значајно користити централно-средоземну руту. Само прошле недеље је том рутом стигло 5.000 избеглица. Кад се време побољша, те бројке ће се увелико повећати", рекао је Доскоцил.

Аустријска војска већ помаже полицији у контроли миграната на границама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи