Црногорски СДП шокиран Ђукановићевом честитком Шешељу

Социјалдемократска партија у Црној Гори саопштила је да је шокирана честитком премијера Мила Ђукановића на ослобађајућу пресуду Војиславу Шешељу и да је веровала да је он раскрстио са својом, како се наводи у саопштењу СДП-а, ратном прошлошћу.

"Упркос нагомиланом памћењу разноврсних фаза Ђукановићевог политичког и патриотског сазревања, СДП је напросто шокирана исказаном честитком Ђукановића на ослобађајућу пресуду Војиславу Шешељу", пише у саопштењу те црногорске странке.

Веровали су, како наводе, да је Ђукановић управо на платформи СДП-а од 1997. године искрено раскрстио са својом ратном прошлошћу, преноси портал ЦДМ.

"Не желимо да верујемо да је оваква порука Ђукановића Шешељу истовремено и порука надлежним државним органима који су најавили обнављање истраге за злочине који су се, нажалост, десили припадницима мањинских народа у Црној Гори управо због политике којој Ђукановић данас честита. Нажалост, због политике којој сада Ђукановић честита су се Црној Гори десили: логор Морињ, Буковица, депортација, Штрпци, неславни поход на Дубровник", истичу у СДП-у.

СДП у саопштењу наглашава да "не може да верује да неко 2016. године може честитати политици Шешеља, за коју смо веровали да је барем у Црној Гори након 25 година осуђена и заборављена".

"СДП ће, као и 90-их, истрајати у својој политици раскринкавања злочина и злочинаца и на тај начин заштитити мањинске народе и све грађане Црне Горе од политике којој Ђукановић честита", закључује се у саопштењу.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи