Изетбеговић изненађен пресудом Трибунала

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изненађен је ослобађајућом пресудом Хашког трибунала Војиславу Шешељу и сматра да ће она привремено утицати на односе у региону, али не мисли да их квари.

У случају да и правоснажна пресуда Шешељу такође буде ослобађајућа, Изетбеговић сматра да тиме ипак неће бити стављена тачка на питање улоге Србије у ратовима у БиХ и Хрватској.

Гостујући на БХТ 1, Изетбеговић је истакао да због тога не мисли да квари односе на Балкану.

"Канимо да идемо даље ка помирењу, али битно је имати те чињенице потврђене и у Хашком трибуналу, за не дај Боже, неке нове покушаје да се народ поново увуче у зла каква су овде рађена пре 20 година", навео је Изетбеговић.

Процес помирења, према његовим речима, у заједничком је интересу и без његовог узнапредовања не може се даље ка Европској унији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи