Дураковић: Шешељеве присталице претиле Сребреничанима

Сребреничанима симпатизери радикала прете новим клањем и упућују псовке, наводи Ал Џазира.

Начелник Општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је да су симпатизери радикала из оближњег Братунца ослобађајућу пресуду Хашког трибунала Војиславу Шешељу славили кружењем у аутомобилима украшеним заставама СРС-а, уз повике, како је додао, "да ће поновно клати".

"Ово је заиста парадокс. Да се данас на 13. годишњицу од укопа првих 600 жртава геноцида у Сребреници дешава овако нешто, да људи отворено прете новим клањем. Шаљу исте оне поруке које су нам слали 1992. године. Ово заиста нема смисла", изјавио је Дураковић за Ал Џазиру.

Начелник Општине Сребреница наводи да је покушао да контактира командира локалне полиције, како би реаговали на дрске претње, али и како би се уверио да ће Бошњаци бити заштићени, међутим, како је рекао, није добио никакав повратни одговор.

"Ово је заиста жалосно. Када се у Вишеграду са нишана требала скинути реч 'геноцид', послати су водови специјалне полиције да дају асистенцију. Данас, када Бошњацима прете новим клањем, нема никакве реакције", додао је Дураковић.

Додао је да се јављају забринути грађани, који траже утеху, али и заштиту.

Дураковић додаје да је српски премијер Александар Вучић обећавао да ће заштитити Србе у БиХ, али да сада, како је навео начелник Општине Сребреница, "остаје да се види да ли ће штитити оне који прете новим клањем, или ће штитити становништво које је преживело геноцид".

Како јавља Ал Џазира, Сребреничани, махом у страху да се представе именом, наводе да су возила са симпатизерима Српске радикалне странке кружила од Братунца до Сребренице кроз Поточаре.

Становницима, како наводи Ал Џазира, "прете новим клањем и упућују псовке".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи