Шешељу забрањен улазак у Хрватску

Након данашње ослобађајуће пресуде Војиславу Шешељу и бројних реакција које је таква одлука изазвала, МУП Хрватске је забранио улазак Шешељу у ту земљу.

Портпаролка полиције Хелена Биочић рекла је агенцији Бета да је МУП обавестио граничну контролу да Шешељу изда решење о одбијању уласка у Хрватску у случају да се он појави на неком од граничних прелаза.

Према њеним речима, таква одлука је у складу са Законом о странцима, који предвиђа могућност да се странцу одбије улазак у Хрватску због опасности од угрожавања јавног поретка Хрватске, националне сигурности или јавног здравља.

У међувремену, хрватски премијер Тихомир Орешковић је, у неформалном разговору са новинарима у Вуковару, изјавио да ће Шешељ бити ухапшен уколико дође у Хрватску.

"Нека дође, па ћемо га ухапсити", рекао је Орешковић, саопштила је прес-служба премијера, а преносе хрватски медији.

Шешеља је Хашки трибунал данас ослободио свих оптужби.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи