Кажњен мађарски десничар због шале о Холокаусту

Мађарски апелациони суд потврдио је новчану казну од 750.000 форинти (око 2.700 долара) политичару крајње десничарске странке "Јобик" због шала у јавности на рачун Холокауста.

Општински одброник у Дебрецину Тибор Агоштон подсмевао се Холокаусту у говору који је одржао у јануару 2014. године на комеморацији мађарским војницима, страдалим у Другом светском рату.

Он је, такође, имплицирао да је Холокауст лаж, пренео је АП.

Агоштон је, у своју одбрану, рекао да је користио "несрећне формулације".

Суд у Дебрецину навео је у својој пресуди да Агоштон може да плати казну у 15 рата.

За јавно негирање, оправдавање или умањивање значаја Холокауста или злочина мађарског комунистичког режима предвиђена је казна од до три године затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи