Одбијен захтев за смену због напада на Вучића у Сребреници

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ на данашњој седници није подржао захтев за смену директора Дирекције за координацију полицијских тела у БиХ Мирсада Вилића.

Предлог за смену Мирсада Вилића није добио потребну већину, јер је троје чланова Независног одбора било за његову смену, троје је било против, док се двоје чланова уздржало од гласања.

Иницијативу за смену Вилића покренуо је министар безбедности БиХ Драган Мектић, због напада на премијера Србије Александра Вучића на комеморацији у Поточарима код Сребренице 11. јула прошле године.

Заменик председавајућег Независног одбора Енес Обралија рекао је новинарима да ће одлука Независног одбора бити упућена министру Мектићу, који је и затражио смену Вилића.

Навео је да је Независни одбор од Дирекције за координацију полицијских тела БиХ добио писмени одговор да је због напада на Вучића у Поточарима против три полицијска службеника била покренута интерна истрага, али да је утврђено да не постоји одговорност и да су поступили по правилима.

Мектић је рекао да има информације да Тужилаштво БиХ води истрагу о нападу на Вучића и да би тај случај ускоро могао да добије епилог.

Када је у питању захтев листа Дневни аваз да се преиспита одговорност припадника Државне агенције за истраге и заштиту (Сипа) за упад у редакцију тог листа с дугим цевима, Обралија је рекао да је утврђено да припадници Сипе нису поступили мимо протокола и да нису угрозили независност медија нити утицали на уређивачку политику.

Припадници Сипе су 25. јануара претресли просторије Дневног аваза у Сарајеву по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ, у оквиру акције "Лутка 2".

У тој акцији ухапшен је лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи