Изетбеговић: Нећемо толерисати претње из Београда

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да су коментари премијера Србије Александра Вучића о "спирали насиља која се покреће из Сарајева" исхитрени и вероватно у функцији предизборних одмеравања снага унутар Србије.

"У предизборним кампањама се олако изговарају јаке речи, али када је Босна и Херцеговина у питању, реч насиље не треба изговарати у Београду. Босна и Херцеговина нити је у прошлости покретала насиље и вршила агресију, нити то у будућности намерава да чини. Међутим, истина и правда су нешто од чега нити можемо нити смемо одустати, и користићемо све правне механизме који су нам на располагању да до њих дођемо", рекао је Изетбеговић.

"Након насиља које смо претрпели, проглашавати наше легитимно и легално посезање за међународним правом спровођењем освете над Србима је замена теза која неће проћи. Увек ћемо бити партнери за мир свима у региону, па и легалним властима Републике Србије. Али, партнери за неправду, партнери за гажење достојанства наших палих и наших преживелих, партнери за заборав и аутоцензуру нећемо бити никада и никоме", поручио је Изетбеговић у изјави за Фактор додајући да БиХ са Србијом жели градити односе на равноправности и међусобном уважавању.

Истиче да не жели сукоб са Србима и са Србијом већ да жели да гради будуће односе на истини, правди и чињеницама, на равноправности и међусобном уважавању.

"И нећемо толерисати да нам се само пар дана након што су пресудом Радовану Караџићу дефинитивно утврђени ужасни злочини почињени у Босни и Херцеговини, пре свега над Бошњацима, из Београда прети да ћемо ми бити криви за нову спиралу насиља ако будемо тражили правду пред међународним судовима", рекао је Изетбеговић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи