У Аустрији благо повећана квота за насељавање

Аустријска влада благо је повећала годишњу квоту за насељавање грађана из земаља које нису чланице ЕУ за идућу годину.

Тако ће идуће године у Аустрију моћи да се издају 5.656 дозволе за настањење у Аустрији, док је за 2015. било предвиђено 5.423 дозволе.

Највећи део квоте је предвиђен за спајање породица имиграната које легално бораве у Аустрији. Чак 4.900 боравишних дозвола, за 10 више него 2015, предвиђено је за ову групу.

Преосталих 700 дозвола предвиђено је за особе који су власници "сталне боравишне" дозволе у једној другој земљи чланици ЕУ, као и предузетницима који отварају фирму у Аустрији.

Квота за насељавање не обухвата грађане ЕУ, као ни избеглице, али ни власнике "црвено-бело-црвене карте", дозволе за насељавање стручне радне снаге.

Такође је и сезонска радна снага издвојена. Ове године је за сезонску радну снагу било предвиђено до 4.500 дозвола, а за раднике у пољопривреди 700.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи