Македонија гради другу ограду према Грчкој

Након ограде у Ђевђелији, Македонија је почела да гради и другу ограду на граници с Грчком у жељи да боље контролише мигрантски талас.

"Подићи ћемо границу у подручју прелаза Меџитлија", рекао је за АФП македонски војни извор који је желео да остане неименован.

Додао је да је тај део границе порозан и зато власти желе да спрече илегалне уласке.

Неименовани војни извор није прецизирао колико ће бити дугачка и висока ограда, преноси хрватски портал Индекс.

Македонија је почела 19. новембра да врши селекцију миграната на основу земаља из којих долазе, због чега су почели протести оних који се сматрају "економским мигрантима".

Крајем новембра Македонија је завршила изградњу прве ограде дуге три километра на граници с Грчком, која је висока 2,5 метара и има бодљикаву жицу, а постављена је код прелаза Ђевђелија.

Грчка је у среду почела да одводи стотине економских миграната који су већ седмицама на грчко-македонској граници, блокирају железнички саобраћај и које Македонија не пуšшта преко своје границе.

Око 1.200 особа углавном из Пакистана, Марока и Ирана остало је пред границом након шšто су земље на балканској избегличкој рути почеле да селективно пропуштају избеглице и да пуšштају само оне из ратних подручја.

Полиција је саопштила да ће бити одведени аутобусима у Атину и смеšштени у избегличке центре пре него што их врати у њихове земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи