Терористички напад у Рајловцу финансиран из иностранства

Безбедносне агенције ушле су у траг финансијским трансакцијама, које показују да је терористички напад у сарајевском насељу Рајловац у којем су убијена двојица припадника Оружаних снага БиХ финансиран из иностранства, пише данас "Глас Српске“" позивајући се на изворе блиске истрази.

"Под лупом је једно легло џихадиста у Сарајеву. На рачун је стизала већа количина новца из иностранства и у току су провере особа које би могле бити повезане са финансирањем тероризма и напада изведеног у Рајловцу. Још траје истрага и надлежни проверавају све везе", рекао је неименовани саговорник бањалучког дневника.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић рекао је јуче да су истражиоци дошли до нових сазнања и да на основу њих интензивно раде како би утврдиле везе вехабије који је извршио терористички напад у Рајловцу.

"Постоји могућност да та нова сазнања истрагу одведу изван БиХ. Заиста не бих више ништа могао да кажем јер све што бих рекао могло би да утиче на истрагу или да је омете", рекао је Мектић.

Вехабија Енес Омерагић убио је испред касарне у Рајловцу 18. новембра војнике Армина Салкића и Недељка Радића и ранио војника Џевада Љуковца, а потом се разнео бомбом. Омерагић је рођен у Паризу, где је једно време и живео. Он је побио војнике неколико дана после терористичког напада у Паризу због чега је проверавано и да има везе са тамошњим радикалним исламистима.

Српски медији су објавили да су Омерагића регистровале и српске безбедносно-обавештајне службе као претњу Србији због веза са најрадикалнијим члановима вехабијског покрета у Рашкој области, где је боравио неколико пута, а последњи пут неколико месеци пре напада у Рајловцу. Био је врло близак са следбеницима вехабије из Новог Пазара Мирзе Ганића, који је погинуо почетком 2014. на сиријском ратишту у редовима Исламске државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи