Аустрија припрема ограду на словеначкој граници

Аустрија је почела припреме за постављање металне ограде у дужини од четири километра на граници са Словенијом како би боље контролисала пролазак миграната, што је први такав случај између две земље у шенгенском простору, јавља АФП. Љубљана нема примедби.

Аустријска коалициона влада између социјалдемократа и конзервативаца објавила је 13. новембара, пре напада у Паризу, да ће на дужини од 3,7 километара поставити ограду високу два метра, без бодљикаве жице, наводи хрватски Јутарњи лист.

Припремни радови су почели на граничном прелазу Шпилфелд, на југу земље, постављањем носача, јавља Франс прес.

Аустријска влада је објавила да ће ограда моћи "брзо да се уклони" и да је "у складу са Шенгенским споразумом". Али ипак ће то бити прва таква ограда између две земље у простору слободног кретања, који је једно од најважнијих достигнућа ЕУ и чија је будућност доведена у питање због миграционе кризе и претњи терористичким нападима.

После објаве да је Аустрија почела са припремама за постављање ограде на граници са Словенијом како би се боље контролисао пролазак миграната, Љубљана је саопштила да је у питању привремена мера на коју Словенија нема примедби.

Те мере се, како је саопштило словеначко Министарство спољних послова, спроводе у координацији са Словенијом.

Ограда је привремена мера на коју Словенија нема примедби, наводи се у саопштењу, пренела је словеначка агенција СТА. 

После Мађарске, која је јесенас постављањем бодљикаве жице потпуно затворила за мигранте своју границу са Србијом, а затим и с Хрватском, Словенија се у новембру оградила бодљикавом жицом према Хрватској, али и даље пропушта мигранте и избеглице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи