Мађарска фирма: Шверцовано оружје стиже из Србије и Украјине

Директор мађарске фирме "Глобсервер" која се бави развојем и истраживањем стратегије и одбране Золтан Варга изјавио је да у Мађарску највише шврецованог оружја стиже из Србије и Украјине.

Варга је у програму мађарске државне телевизије М1 рекао да је то оружје лако кријумчарити преко границе.

"Расклопљено или нерасклопљено аутоматско оружје се може пренети у аутомобилу или пешке, а жаришта су Србија због крађа оружја након рата на Балкану, као и Украјина где је рат у току", рекао је Варга.

Додао је да Мађарска има један од најригорознијих закона о оружју, па би било тешко увести још стриктнија ограничења.

"Шверц оружја је тешко спречити, јер продавци увек смишљају нове начине. Тренутно је велики промет и на легалном и на илегалном тржишту", рекао је Варга.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи