Због претње авион слетео у Будимпшту, експлозив није пронађен

Авион на лету Берлин-Хургада ванредно слетео у Будимпешту пошто је јављено да се у њему налази бомба. Након детаљног прегледа авиона, путника и пртљага, утврђено да је претња била лажна, саопштила је мађарска полиција.

Авион "ербас А-321" немачке компаније "Кондор", са 130 путника и седам чланова посаде, надлетао је територију Србије када је јављено за претњу да се у летелици налази бомба, па је пилот одлучио да се врати и слети на будимпештански аеродром, јављају стране агенције. 

Портпарол мађарске полиције Викторија Чисер-Ковач навела је да је авион безбедно слетео у 10.42 сата и да су, после детаљог прегледа авиона, пртљага и путника, антитерористичке полицијске снаге утврдиле да нема експлозивне направе и да је претња била лажна. 

Како је саопштено из мађарског Министарства одбране, авион је уз пратњу мађарских борбених авиона слетео на аеродром "Франц Лист" у Будимпешти.

Портпаролка мађарске полиције Викторија Чисер Ковач је за Ројтерс изјавила да је претња упућена авио-компанији.

Немачки превозник "Кондор" је потврдио у саопштењу да је анонимну претњу примио телефоном, да је авион био приморан да слети у Будимпешту и да су безбедност путника и посаде били приоритет.

Додаје се да је 133 путника и седам чланова посаде безбедно, као и да је компанија послала други авион у Будимпешту којим ће они стићи на одредиште. 

Према речима очевидица, авион су на писти сачекали ватрогасна и амбулантна кола.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи