Пуповац: ХДЗ својим поступцима умањује шансе за сарадњу са СДСС-ом

Потпредседник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац негирао је спремност те странке да сарађује са коалицијом окупљеном око десног ХДЗ-а и истакао да та политичка опција, како је рекао, сваког дана "својим поступцима умањује шансе за сарадњу са СДСС-ом".

Милорад Пуповац је то рекао новинарима на Пантовчаку, а након другог круга консултација са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

Пуповац, који је и председник Српског националног већа, рекао је да је председници указао на неразјашњене околности под којима је СДСС изгубио једног члана.

"Забринути смо због индиција које су се појавиле у вези са Мирком Рашковићем и политичким странкама које око њега плету мрежу", рекао је Пуповац.

На питање новинара за његову изјаву у српским медијима да је спреман на сарадњу с Домољубном коалицијом Томислава Карамарка ако она формира већину, Пуповац каже: "Неки медији имају склоност да од речи направе вест, али да је то њихова стара позиција од пре и након избора, као и да та друга политичка опција сваким даном својим поступцима умањује шансе за сарадњу са СДСС-ом."

Бивши члан те странке Мирко Рашовић жалио се раније председници Хрватске на притиске из редова своје странке, а након тога је и напустио странку тако да су СДСС-у нестала два мандата.

Пуповац је тим поводом изрзио бојазан да је у питању трговна мандатима, па се у истрагу укључио и Ускок.

Рашковић је, наиме, одбио да подржи своје страначке колеге и за формирање владе подржи СДП Зорана Милановића. Медији су потом настојали да нађу везу између Рашковића и ХДЗ-а, односно Томислава Карамарка како би се потврдила теза да је Рашковић одустао од подршке Зорану Милановићу због повезаности с Карамарком из прошлости, пише Вечерњи лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи