Милановић понудио Петрову место председника Сабора

Хрватски премијер и председник Социјалдемократске партије Зоран Милановић поново је позвао странку Мост да заједно формирају владу, а њеног лидера Божу Петрова да преузме дужност председника Сабора.

Милановић је на конференцији за новинаре у Загребу рекао да с Мостом хоће и може у хрватску владу идуће четири године.

Милановић је рекао да о томе није разговарао са Петровом, већ да упућује јавни позив лидеру Моста. Он је додао да ће, ако та странка из неког разлога неће да преузме ту функцију, СДП предложити свог кандидата да привремено буде на челу Сабора док не буде формирана нова владајућа већина.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић заказала је прву седницу Сабора за 3. децембар, иако још ниједна странка нема потребних 76 посланика да формира власт, а нови круг консултација заказала је за 7. децембар.

Први круг консултација о мандатару за састав владе одржан је јуче, али ниједна политичка опција није прикупила довољно гласова за формирање власти.

Милановић је изричито одбацио могућност формирања владајуће већине са Хрватском демократском заједницом (ХДЗ), што је била једна од идеја Моста после избора.

Он је рекао да га је зачудио поступак једног од посланика Самосталне демократске српске странке Мирка Рашковића, који је синоћ дошао самостално на консултације код председнице од које је, како је сам рекао новинарима, тражио да га заштити од притисака појединаца.

Милановић је рекао да не зна зашто је до тога дошло у овом тренутку. Он је додао да су му преостали српски посланици Милорад Пуповац и Војислав Станимировић рекли да ни они не знају ништа о томе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи