Мигранти у Македонији зашили усне у знак протеста

Више економских миграната из Ирана, Курдистана и Пакистана у Скопљу је зашило себи усне иглом и концем, поручивши да не одустају од својих намера да отпутују у неку од земаља ЕУ, јавила је македонска ТВ Телма.

Део економских миграната блокираних на грчко-македонској граници скинуло се до паса у знак протеста због одбијања македонских власти да их приме у земљу.

На ничијој земљи између Македоније и Грчке блокирано је око 1.300 избеглица.

Поједини мигранти одбијају и хуманитарну помоћ која им се нуди – храну, ћебад и воду. Они повремено скандирају "Нисмо терористи" и "Желимо слободу".

Најпре Словенија, потом Македонија, а онда и Србија и Хрватска одлучиле су прошле седмице да не пропуштају економске мигранте дајући предност онима са ратом захваћених подручја.

Више избегличких породица, претежно са женама и децом, вратило се у Атину, али пристижу нове, јавља Телевизија Телма.

Како су објавили македонски медији, током јучерашњег дана у Македонију је ушло укупно 5.797 миграната, што је рекорд током протеклих месеци, када је више од 2.000 миграната дневно улазило у Македонију из Грчке.

У периоду од 19. јуна до ноћас у поноћ издато је 276.306 потврда, од чега 57.822 за децу у пратњи родитеља, као и још 14.758 за децу која путују без родитељске пратње.

У Одељењу за азил јуче је поднето пет нових захтева држављана Авганистана, тако да од 19. јуна има укупно 75 захтева.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи