Митрополит ЦПЦ на суду због насртаја на старицу

Самозвани митрополит канонски непризнате Црногорске православне цркве Михаило прекршајно ће одговарати због ударања Маре Вуковић 10. септембра у Котору.

Како је за Дан саопштено из Врховног државног тужилаштва, захтев за покретањем прекршајног поступка против Михаила поднело је Основно државно тужилаштво у Котору.

Которско тужилаштво покренуло је истрагу против митрополита ЦПЦ јер је након отказивања јавне расправе о нацрту закона о слободи вероисповести ударио жену која му се нашла на путу. Он је то негирао иако видео-записи говоре супротно.

Тужилаштво је проценило да у поступку против Михаила нема елемената кривичног дела које се гони по службеној дужности, након чега је поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

"Обавештавамо вас да је у конкретном случају Основно државно тужилаштво у Котору, након спроведених извиђајних радњи, поднело захтев за покретање прекршајног поступка против М. В. и М. Д. због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, Подручном органу за прекршаје Котор“", одговорено је подгоричком Дану из Врховног државног тужилаштва.

Према сазнањима Дана Мара Вуковић је због инцидента у Котору већ дала исказ у Суду за прекршаје.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи