Оклопна возила и војска у Ђевђелији, незадовољни мигранти протестују

Напета ситуација у Ђевђелији, јер више стотина економских миграната покушава да нелегално уђе на територију Македоније. Јаке војне и полицијске снаге као и оклопна возила обезбеђују грчко-македонску границу.

Многобројни економски мигранти спречени су да наставе даље пут балканском рутом, па зато незадовољни демонстрирају. На северној македонској граници остало је још избеглица које докумeнтима покушавају да докажу да беже од рата.

На граници са Грчком у близини Ђевђелије, Македонија је послала додатне полицијске снаге, а дежурају и оклопна возила.

Ангажована је и војна полиција, која покушава да заустави мигранте из Бангладеша, Пакистана и Анголе који се већ неколико дана налазе на територији Грчке, а непрестано пристижу аутобусима.

Због исцрпљености мигранти све чешће колабирају, а на лицу места помоћ указују и представници УНХЦР-а и Црвеног крста.

У решавање мигранске кризе укључио се и председник Европског савета Донад Туск, који би у току сутрашњег дана требало да се сусретне са македонским државним врхом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи