Балкански "Анонимуси" против радикалног ислама

Припадници хакерске групе "Анонимуси" из БиХ и Хрватске најавили сајбер-нападе на присталице исламистичких покрета. Хакери из БиХ поручили исламистима да ће рушити и уништавати све њихове сајтове и комуникације путем друштвених мрежа. Хрватски "Анонимуси" објавили податке више особа за које тврде да су повезане с тероризмом.

"Операцијом Босна и Херцеговина поручујемо зликовцима и терористима, муџахединима, њиховим симпатизерима, јавним и тајним, да ћемо их раскринкавати и да се нећемо либити да све то објавимо", рекао је припадник "Анонимуса" у БиХ за портал бањалучких Независних новина.

Према његовим речима, њихови сајбер-напади биће немилосрдни.

"Ми све знамо и бићемо немилосрднији него икада и зато ова посебна група за Босну и Херцеговину. Ми смо легија, ми не опраштамо, ми не заборављамо", навео је он.

Овај припадник "Анонимуса" је рекао да ИД користи слабости полицијских и обавештајних служби у државама широм света и "удара тамо где највише боли", додавши да ће "Анонимуси" узвратити сто пута "већом боли".

"Ми немамо метке да пуцамо на њих, али имамо могућности да их оглувимо, да им почупамо зле језике и поломимо прсте да буду тама и прашина, што и јесу", рекао је он.

Овај припадник "Анонимуса" тврди да су смешна образложења надлежних институција да не могу забранити портал Вијести умета из БиХ, који подржава такозвану Исламску државу.

"Све ћемо их докусурити... До сада смо растурили преко 400 њихових сајтова или комуникација", истакао је он, додавши да ће од данас сваки веб-сајт који пронађу и уоче да има било какве везе са Исламском државом бити срушен.

Хрватски "Анонимуси" објавили списак особа наводно повезаних са ИД 

"Анонимуси" из Хрватске објавили су податке више особа за које тврде да су повезане с тероризмом и да подржавају Исламску државу.

Они су, у видео-поруци, објавили да су у рату са терористима у БиХ.

Један од њих рекао је, у интервјуу за портал Независне, да ће их све разоткрити.

Досад су на њиховом Фејсбуку објављена четири дела података уз поруку: "Почињемо објављивање података из база података особа повезаних с тероризмом у БиХ, а које службе БиХ скривају од јавности и других полиција и институција у Европи. Податке ћемо објављивати сваких неколико сати у наставцима", наводесе.

До сада су објављени подаци близу 80 особа.

Независне новине наводе да се на основу фотографија може претпоставити да су "Анонимуси" "упали" у базу Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размену података Босне и Херцеговине (ИДДЕЕА).

Ова агенција у саопштењу одбацује те наводе и објашњава да фотографије апликација за претрагу по бази цивилног регистра и путних исправа које су објављене нису апликације које су у надлежности ИДДЕЕА.

"Фотографије приказују апликацију која се више не користи, а у прилогу томе иде и чињеница да су сличне фотографије објављиване и пре неколико година. Увидом у фотографије које су данас објављене и анализе логова претпостављамо да је реч о истим фотографијама са апликације која више није у функцији", наводи се у саопштењу, преноси Кликс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи